top of page

Kako vam ruž može ostati postojan cijeli dan?

U duhu Božićnog doba, mnogi od nas posežu za jarkim crvenim ruževima. Uz finu hranu, kuhano vino i poljupce koji dolaze uz taj period, teško je održavati dugotrajnost ruža na usnama. Donosim vam 4 koraka uz koje možete bezbrižno provoditi blagdanska slavlja, sa minimalnim ili nikakvim korekcijama ruža kroz dan.

1) Njega usana!

Prvi korak će biti napraviti piling usana (četkicom za zube, šećerom ili kupovnim pilingom), kako biste se riješili mrtve i suhe kože. Nakon toga usne obavezno morate redovito hidratizirati, a moja preporuka je koristiti naš dobri, stari Melem (ne u sticku, nego u klasičnom pakiranju). Pod time ne mislim nanijeti ga samo 2 min prije nanošenja ruža, nego i tijekom dana, a posebice prije spavanja – prije nego što legnete u krevet, nanesite obilniju količinu Melema tapkanjem prstima, i nema veze što se razlijeva izvan ruba usana, u tome i je poanta!

Melem

Lush Bubblegum lip scrub

2) Olovka za usne

Kako bi vaš ruž bio postojan tijekom cijelog dana, bitno je nanijeti nekoliko tankih slojeva, a prvi sloj će biti olovka za usne; precizno iscrtati usne i cijele ih ispuniti olovkom. Olovka će djelovati kao barijera da se ruž ne razlijeva izvan rubova usana, a ispunjavanje cijelih usana olovkom služit će kao podloga za jednomjerno nanošenje ruža.

MAC Cherry lip pencil
Diego dalla Palma 82 lip pencil

3) Mat tekstura ruža

Kao što znamo, mat tekstura ruža je suša od kremaste, što znači da će teže skliznuti sa usana. Zato preporučam koristiti mat ruževe i tekuće mat ruževe. Prvo ćete ga aplicirati u jednom tankom sloju, zatim prisloniti maramicu na usne i lagano potapkati. Zatim stavljate drugi tanki sloj ruža. Poželjno je koristiti kist za nanošenje ruža, jer ćete time preciznije nanijeti ruž, a precizne linije se teže brišu i razmazuju tijekom dana.

MAC Ruby Woo
Nyx Kitten Heels

4) Završno matiranje ruža

Ovaj korak nije obavezan ako je vaš mat ruž stvarno jako suhe teksture, ali ja osobno koristim tu metodu čak kada i je (zato je prvi korak hidratizacije usana vrlo bitan, kada su vam usne hidratizirane, mat ruževi vam neće stvarati nelagodan osjećaj suhoće). Uzmite maramicu i razdijelite ju na najtanji sloj. Prislonite maramicu na usne i pređite preko nje kistom sa puderom u prahu, et voila! Vaš ruž će ostati na mjestu cijeli dan.

bottom of page